Рецептата ми спасител за спешни случай като имам само картофи в хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата ми спасител за спешни случай като имам само картофи в хладилника
Рецептата ми спасител за спешни случай като имам само картофи в хладилника
6146
Рецептата ми спасител за спешни случай като имам само картофи в хладилника
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога не съм обичал да работя с тесто. Твърде много усилия и време, което за мен не си струва, защото в крайна сметка може изобщо да не се получи. Затова обичан лесни и изпитани рецепти.

Тази рецепта е истински спасител . Толкова е лесно да се готви с нея! Необходими са само няколко обикновени съставки и един час, за да поставите на масата картофена пита Любимка . Украсете със сусам и подарете на гостите. Има с какво да се гордеем.

 

Съставки

кисело мляко 350 гр

Пшенично брашно 200 гр

Яйце 1 бр

сода 0,5 ч.л.

Картофи 400 гр

Чесън 2 скилидки

Копър 15 g

Майонеза 2 с.л. 

Риган на вкус

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Обелете картофите, изплакнете и нарежете на филийки с дебелина около 0,5 см.

Изсушете ги с кърпа. Обелете чесъна, прекарайте през преса. Нарежете копъра на ситно.

Поръсете картофените резенчета в купа с копър и чесън. Изпратете там майонезата и подправките. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, за да не се счупят резенчетата картофи.

Сега пригответе сместа за заливката. Изсипете пълномаслено кисело мляко със стайна температура в дълбок съд. Към него добавете разбито яйце. Пресейте там брашното и содата за хляб.


Разбъркайте съставките в хомогенна смес. Трябва да имате вискозно и течащо тесто. Ще се появят малки мехурчета. Покрийте съдът за печене с пергамент.


Намажете го с масло или олио. Изсипете половината тесто във формата. Поставете картофите отгоре на няколко слоя. Изсипете останалия сос върху плънката. Напълнете с останалото тесто.

Гответе във фурна, загрята до 180 ° C за около 40 мин. През това време върху запеканката ще се образува златисто-кафява кора. Най-удобно е да извадите съда от формата заедно с пергамента. 

Между другото, вместо посочените подправки, можете да добавите подправка за картофи към пълнежа. Тогава желираната баница с картофи ще се окаже по-пикантна. Но лично аз харесвам кремообразния вкус на чесъна. Напомня ми за пайовете и картофите, които баба ми готвеше. Също толкова удовлетворяващо и невъзможно да се откъснеш.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft