Понякога нямаме време за приготвяне на пълноценна храна. Това е моментът, когато картофената пица може да помогне много. Ако искате, можете да направите по-здравословно ястие, като замените съставките на традиционната пица с италианско тесто с нискокалорични продукти. Но тук ще ви представим един вариант, който много мъже харесват. Дори диетолозите препоръчат тази пица. Затова искаме да споделим с вас инструкциите за приготвяне на картофена пица. Пълнежите могат да бъдат всякакви!
КАРТОФЕНА ПИЦА БЕЗ ТЕСТО
Продукти:
2-3 картофа
2 яйца
2 домата
Наденица или шунка
2-3 супени лъжици растително масло
Кашкавал на вкус
Подправки, сол, черен пипер на вкус
Билки на вкус
Приготвяне:
Първият вариант: измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на тънки филийки. Поставете картофите върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната влага. Втори вариант: картофите се настъргват на едро ренде и се изстискват.
Поставете картофите в тиган с растително масло на равен слой. Покрийте и гответе на слаб огън за около 10 минути.
Нарежете наденица или шунка за плънката. Настържете сиренето, а билките накълцайте с нож. Нарежете доматите на кръгчета. Сиренето моцарела би свършило най-добра работа, но чедърът също е подходящ за рецептата.
В удобен съд разбийте яйцата с миксер. Добавете сол, черен пипер и любимата си подправка за пица на вкус. Изсипете сместа върху пицата. Гответе 3 минути с капак.
Обърнете картофената основа с чиния от другата страна. Добавете пълнежа от колбаси и домати, поръсете с билки и сирене.
Ако желаете, можете да сложите маслини или царевица от консерва върху пицата като топинг. Пицата се захлупва с капак и се пече до разтопяване на кашкавала.
Това е всичко, пицата на базата на картофи е готова. Добър апетит!