Ястията с кайма са много благодарни, защото са наистина вкусни и засищащи. Определено ще харесате тази паста с кайма и сирене , точно както я правят италианските баби. Ние я нарекохме Италианска мусака , защото на вкус много напомня любимото на всички ястие, но без картофи.
Италианска мусака с кайма и кашкавал
Продукти:
зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г мляно месо
250 мл доматено пюре
2 супени лъжици босилек
смлян черен пипер и сол на вкус
400 г паста (за предпочитане ригатони)
200 г замразен грах
100 г твърдо сирене/кашкавал
3 яйца
100 г сирене Моцарела
Приготвяне:
Първо нарежете лука.
Запържете го в зехтин в дълбок тиган.
Добавете обеления и наситнен чесън.
Запържва се за кратко заедно с лука.
Добавете смляното месо.
Задушава се до потъмняване и готовност на месото.
В купа смесете доматеното пюре със сол, босилек и черен пипер.
Добавете към месото.
Гответе, докато сосът придобие гъста консистенция.
Ще отнеме около час.
Сварете макароните според указанията и ги смесете с граха.
Сварете яйцата до твърдо.
Настържете ги на ренде и добавете към макароните.
След това добавете месния сос и разбъркайте.
Прехвърлете в съд за печене.
Отгоре пастата се поръсва с настърган кашкавал.
Наредете резените моцарела.
Покрийте с фолио.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути .
След това отворете фолиото и допечете за още 15 минути.
Идеално е това ястие да се сервира в по-широка и дълбока чиния, за да остане топло по-дълго и да можете да се насладите на приятен разговор по време на обяд, освен на храната.
Украсете горната част на чинията с листенца босилек.
Желаем ви добър апетит! :-)