Рецептата на лечителя Петър Димков с бъз срещу рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Рецептата на лечителя Петър Димков с бъз срещу рак
73997
Снимков материал: pixabay.com
Рецептата на лечителя Петър Димков с бъз срещу рак

В народната медицина цветовете на черния бъз се ползват при хрема, ангина и кашлица. Плодовете на лечебното растение пък действат диуретично и леко слабително.

От цветовете на бъза се приготвят най-различни отвари, сокове и сиропи, някои от които с лечебна цел.

Най-известният български билкар Петър Димков казва, че бъзакът – вид бъз, е "едно чудно растение"

ВАЖНО: Употребявайте само хубаво узрелите плодове на бъзака, защото зелените са силно отровни!

Рецепта на Петър Димков с бъзак против рак

Тази рецепта на Петър Димков би могло да се изпълни в края на месец август, защото бъзакът тогава узрява. Този микс, който ние ви предлагаме да изпробвате, има силно антираково дейстие и укрепва цялото тяло.

Добре узрелите плодчета бъзак се измиват щателно. В голям стъклен буркан се нарежда ред плод, който се посипва със захар. Това се прави, докато се напълни бурканът. Задължително е последният слой да е захарен. Съдът се оставя за 3 седмици на място, на което няма пряка слънчева светлина. След 21 дни се прецежда през гъста марля.

Внимание: Не е необходимо да попадне и зрънце в сока, защото ще предизвика ферментация! Сиропът се съхранява в тъмни стъклени шишета на хладно. Приема се по 1 с.л. преди основно хранене.

За да имате нужното количество за цяла година (докато узрее бъзакът следващата година), е хубаво да си приготвите поне 4-5 буркана.

Как се приготвя сироп от бъзови плодове ?

Продукти:

1 кг узрели плодове от бъз

1 кг захар

Измитите и попарени бъзови плодове се заливат с 2 ч. чаши вода и се варят около 15-20 минути. Прецеждат се, като се смачкват, така че да се отдели сокът им. Сокът се смесва с 1 кг захар и се слага само да кипне.

Бъзовият сироп се налива врящ в затоплени бутилки, които се затварят херметически и се оставят да изстинат, обърнати с гърлата надолу. Съхраняват се на студено.

Бъзов цвят с мед

Продукти:

4 големи, плътно натъпкани чаши с цветове от бъз

1 кг мед

1 ч. чаша преварена вода

Бъзовите цветове се измиват и се отцеждат много добре. Заливат се с течния пчелен мед и се оставят да престоят едно денонощие на хладно. Заливат се с горещата вода и се варят около 20 минути, като се внимава сместа да не загори.

Сваля се от огъня. Оставя се да престои 24 часа. После се разпределя в буркани и се съхранява на хладно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft