Рецептата научих от баба и я правя всяка зима: Мариновани чушки с чесън - стават убийствени!
15 Юли 2016
1878207
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има своя любим начин - едни добавят мед, други - захар, трети - копър...
Но нищо не може да се сравни с любимата ми туршия от баба - щом отворим вкъщи бурканчето, съдържанието изчезва на мига! Сега споделям с вас тази чудесна рецепта.
Продукти:
3 кг червени пиперки
1 връзка магданоз
10 скилидки чесън
250 мл олио
1 чаша захар
500 мл оцет
3 с.л. сол
зърна черен пипер
Приготвяне:
- Почистете чушките, както обикновено. Нарежете ги на големи ленти.
- Накълцайте ситно чесъна с нож. Може и да го намачкате с широката страна на ножа. Нарежете ситно пресен магданоз (или копър), предварително измит.
- Стерилизирайте бурканите и капачките.
- Подгответе маринатата. Смесете в тенджера 9% ябълков оцет и олиото. Добавете захарта, солта и дафиновия лист. Сложете тенджерата на котлона и оставете маринатата да заври.
- Пускайте чушките на порциите в тенджерата и варете в сместа в продължение на 3-4 минути. След това ги извадете и наредете в бурканите, редувайки ги с чесъна и подправките.
- Когато всички чушки са подредени, залейте ги с маринатата, докато се напълни бурканът. Предварително махнете дафиновия лист, а на дъното на бурканите сложете зрънца черен пипер.
- Затворете добре бурканите. Увийте ги с одеяло, за да се забави охлаждането.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари