Мойте Рецепти
3 яйца
300 гр. царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
3 супени лъжици стевия (ако нямате, може да замените с мед)
1 чаша (250 мл) сварена и намачкана тиква
200 мл нискомаслено прясно мляко
3 супени лъжици олио
1 лъжичка екстракт от ванилия.
Ако поддържате стройна фигура или просто искате да се храните здравословно, ви предлагаме рецепта, която е нискокалорична, а ще задолови глада ви за сладко и същевременно е много здравословна. Този прекрасен сладкиш от тиква е специално създаден без захар и без глутен. Изключително подходящ е и за диабетици, хора с повишено кръвно налягане и холестерол, за хора с непоносимост към глутен, а също и за най-малките. Всичко, което ви трябва, са само няколко съставки и малко свободно време.
1. В купа разбийте хубаво яйцата, докато започне да се образува следа от бъркалките на миксера.
2. След като сте ги разбили добре, в съда добавете брашното, смесено с бакпулвера, стевията или меда, сварената и отцедена тиква, нискомасленото мляко, маслото и екстракта от ванилия.
3. С помощта на лъжица разбъркайте сместа, докато съставките се хомогенизират.
4. Накрая поставете сместа в намазнена форма за печене (с диаметър 28 см или по-малък, ако искате по-висок сладкиш). Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.