Продължаваме да ви изкушаваме с най-доброто от рецептите с тиквички. Днес сме ви приготвили една истинска феерия от вкус - тиквички в бекон с кашкавал и чесънче .
Продукти:
1-2 млади тиквички
200 гр.бекон
3-4 скилидки чесън
80-100 гр.кашкавал
50-70 гр.брашно
75 гр.олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обелените тиквички нарежете на ивици. След това ги оваляйте в брашно, поръсете със сол и черен пипер. Объркайте добре.
Изпържете тиквичките в тиган в растително масло до порозовяване.
Поставете пържените тиквички в купа и поръсете с нарязания чесън (използвайки около 3/4 от цялото количество чесън).
Кашкавала също нарежете на тънки ивички. Заделете 10-15 гр. за поръсване преди печене.
Вземете 2 парчета тиквичка, сложете между тях парче кашкавал и увийте в резен бекон, така че да се оформи нещо като сармичка.
Продължете така, докато свършат продуктите. Получените рулца поставете в намаслена форма. Поръсете с остатъците от чесън и настърган кашкавал.
Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса за 25-30 минути.