Рецепти за лесни сладкиши, готови за 30 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Рецепти за лесни сладкиши, готови за 30 минути
299526
Снимков материал: pixabay.com
Рецепти за лесни сладкиши, готови за 30 минути

Ако искате да подсладите деня си, пробвайте следните  бързи рецепти за сладкиши,  чието приготвяне ще ви отнеме не повече от 30 минути

Бързи пастички Наполеон

1/2 опаковка бутер тесто - 400 гр.
400 мл.прясно мляко
1 опаковка крем без варене (например на Д-р Йоткер) с вкус ванилия
по желание: 1-2 шепи пресни вишни, боровинки, малини или друг по-кисел плод

Рецепта за Бързи пастички Наполеон  :
Размразявате един лист бутер тесто и го поставяте в подходяща правоъгълна тавичка. С остър нож разрязвате листа бутер тесто на 9 или 12 правоъгълника, според предпочитаната големина.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 -12 минути (до зачервяване на тестото). Изваждате и изчаквате да изстинат. Приготвяте крема според указанията на опаковката с 400 мл.прясно мляко. При печенето във всеки правоъгълник се образуват въздушни възглавници. Именно тях пълните с малка лъжичка от крема. Останалия крем заливате отгоре върху всяко парче и украсявате с пресни плодове.

Бисквитена торта с домашен крем

3 пакета обикновени бисквити - Млякото се кипва, добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива постепенно млякото със захарта и се бърка непрекъснато на котлона, докато се получи гладък крем. Бисквитите се потапят в 100-200 мл. прясно мляко (но не ги дръжте прекалено дълго време, т.к. ще омекнат и от крема). Подреждат се пласт от бисквитите на дъното на форма за торта или тавичка (ако са по-големи, може да ги начупите). Заливат се с приготвения крем и по желание отгоре се натрошават малко орехи или се подреждат плодове от сладко. Прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с натрошени орехи, бисквити, разтопен или настърган шоколад - според фантазията и наличните продукти. Преди консумация готовата торта трябва да престои около едно денонощие в хладилник.

Лесно Тирамису

1 пакет по-твърди бишкоти
2-3 ч.л. нескафе, разтворени в хладка вода
1 крем Оле ванилия (или друг инстантен пудинг без варене)
купичка едро счукани орехи
канела
малини
къпини
Рецепта за Лесно Тирамису  :
Предварително натопени в нескафето в правоъгълна тавичка (или десертни чаши) се нареждат бишкотите. Отгоре се покриват с крема. Нареждат се плодовете. Поръсва се с орехи.
Повтарят още един ред по аналогичен начин, като накрая поръсвате с канела, или украсявате с пресни малини (къпини) и начупен шоколад.
Поставя се в хладилника за 20-30мин. - да се охлади.

Бърза торта с бишкоти

Продукти:

250 г бишкоти
300 г чаени бисквити с какао
200 г течен шоколад
1 ч.ч. смлени орехи (за украса)
2 с.л. какао
1-2 ванилии
3 пакетчета - топла напитка 3в1 или друга разтворима топла напитка с кафе или какао
За крема:
400 г заквасена сметана
200 г течна сметана
2-3 с.л. пудра захар

Рецепта за Бърза торта с бишкоти , В тортена форма с диаметър 26 см се подреждат половината от бишкотите, като се потапят предварително в разтворените пакетчета топла напитка в топла вода или мляко (не трябва да е горещо). Мажат се с 1/3 от крема, който се приготвя от заквасената сметана, течната сметана и пудрата захар, поръсват се половината от натрошените бисквити (смесени с двете с.л. какао) и върху тях се полива с разтопен течен шоколад (3 с.л.). Между пластовете може да поръсите с част от натрошените орехи. Следват пак бишкоти, крем, бисквити, течен шоколад и се завършва с крем. Украсява се със смлените орехи или по избор - например с подсладено какао или още течен шоколад.

Торта Наполеон

3 листа точени кори
2–3 щипки канела
2–3 с. л. кафява захар
2 банана
2 капки ванилова есенция (1 пакетче)
1 1/2 с. л. нишесте
6 с. л. захар
3 яйца
300 мл прясно мляко
30–40 г мед
30–40 г краве масло
2–3 капки есенция ром (1 с. л. ром)

Рецепта за Торта Наполеон :

Яйцата и захарта за ваниловия крем се разбиват в купичка и се прибавя нишестето. Разбърква се до получаването на гладка смес. Млякото се сгорещява, маха се от огъня и към него се прибавя нишестената смес, като постоянно се разбърква. Връща се на огъня, изчаква се отново да кипне и се оттегля. Ароматизира се с ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади.
Корите за баница се разгъват върху плот. Разтопеното масло се разбърква с меда, докато сместа се хомогенизира. Намазва се първата кора за баница, покрива се с втора кора и отново се намазва със сместа. Покрива се с трета кора и пак се намаслява.
Корите се прегъват на три. Разрязват се на еднакви квадрати с големината на обикновена бисквита. Запичат се за около 10 минути в загрята до температура 180 градуса фурна.
Бананите се нарязват на колелца и се запържват се за около 1–2 минути в сгорещеното масло. Прибавя се захарта, овкусява се с канелата и рома, разбърква се добре и се отстранява от огъня.
При сервиране в чиния се поставя едно от изпечените тестени квадратчета, което се намазва с ваниловия крем. Покрива се с колелца банан, отново се поставя кора и ванилов крем.

Шоколадови блокчета

120 гр. лешници
350 гр. тъмен шоколад
1 портокал

Рецепта за Шоколадови блокчета :

В огнеупорен съд натрошете шоколада на малки парчета. В друг съд сложете малко вода да заври и в него поставяте съда с шоколада, така че да се разтопи бавно на водна баня. Вече разтопения шоколад махнете от огъня и смесете с половината натрошени лешници. Обвийте подходяща тавичка или форма с алуминиево фолио. Постепенно излейте шоколада в нея, след което поръсете сместа с останалите лешници и портокаловите корички, настъргани на едро (може да използвате и готови захаросани портокалови корички, нарязани на ситно). След това оставете да престои в хладилника около 50 мин., без да покривате формата. Когато сместа се стегне, извадеате от формата и нарежете на парчета.

Сладък шоколадов салам

бисквити - 2 големи пакета обикновени
локум - 1 кутия нарязан на дребно/
масло - 1 пакет краве
захар - 1 ч.ч. пудра
какао - 1 с.л.
прясно мляко - 1 ч.ч. топло
орехи - 1 ч.ч. нарязани
яйца - 1 брой, прясно
кокос - 1 с.л. стърготини
ром - 1 с.л.

Рецепта за Сладък шоколадов салам :

Натрошете бисквитите, но не на трохи, а на по-едро. Нарежете локума на възможно най-дребни парченца. Разтопете леко маслото и залейте с него бисквитите, локума, захарта, орехите, кокоса и лъжицата ром. Разбийте яйцето с прясното мляко и прибавете към сместа.
Разбърквайте с помощта на дървена лъжица или ръце всичко до хомогенност. Оформете от цялата смес руло, като го оформите и завиете с помощта на готварска хартия или фолио. Оставете го така за няколко часа в хладилник да се стегне, след което отвийте и сложете в подходяща чиния.
По желание украсете с пудра захар.

Домашни бонбони с шоколад

250 гр бадемов марципан
150 гр черен или млечен шоколад
50 гр сурови ядки - орехи, лешници, филирани бадеми, шам фъстък
50 гр шоколадов чипс или натрошени шоколадови бонбони

Рецепта за Домашни бонбони с шоколад :

Объркайте марципана с натрошените сурови ядки и натрошените бонбони (или шоколадовия чипс). Разделете получената смес на малки топченца с приблизително еднаква големина. Оваляйте ги добре между дланите си, така че да ги оформите като бонбони. Забодете във всяко топче дървена клечица.
Разтопете внимателно шоколада на водна баня или на много ниска степен в микровълновата фурна (не трябва да завира). Като държите бонбоните за клечицата, внимателно ги потопете в шоколада, така че да ги покрие от всички страни. Готовите бонбони отцедете върху клечиците в чаша, докато се втвърди шоколадът.
По желание, докато глазурата още не е стегнала, може да ги оваляте в натрошени ядки, кокосови стърготини, захарни перли или да ги украсите според фантазията си! 

Шоколадови трюфели

280 гр. фурми без костилка
225 гр. орехови ядки (на половинки)
1/4 чаша тъмен шоколадов чипс (натрошен черен шоколад)
1/3 чаша овесени ядки (овесено мюсли)
1 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. мед
1/4 ч.л. смляна канела
щипка сол
1 1/2 чаши тъмен шоколадов чипс
натрошени грахамови бисквити (по желание)

Шоколадови трюфели :

В купата на кухненския робот смесете фурмите, орехите, 1/4 чаша тъмен шоколадов чипс, овесените ядки (мюсли), фъстъченото масло, меда, канелата и солта. Разбийте за 2-3 минути, докато сместа заприлича на паста и започне да лепне. Гребвайте от сместа с чаена лъжичка и оформяйте на топчета. Поставете ги върху хартия за печене, покрита с хартия за печене и оставете в хладилник за поне 30 минути.
Междувременно поставете останалия шоколад в купа за микровълнова фурна. Разтопете го на 100% мощност за 2 минути, като разбърквате всеки 30 секунди.
Потопете изстудените трюфели в разтопения шоколад, след това ги върнете върху хартията за печене. По желание поръсете с грахамови трохи (бисквити). 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft