Рецепти за царска туршия - без варене и с варене, с камби

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепти за царска туршия - без варене и с варене, с камби
Рецепти за царска туршия - без варене и с варене, с камби
419209
Рецепти за царска туршия - без варене и с варене, с камби
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече е сезонът на туршиите и тяхната "царица", царскта туршия . Не стига че е много вкусна за зимата прекрасно допълнение към ракийка, или салата за празник и делник, тя е супер полезна с витамините, които съдржа.  Предлагаме няколко варианта, които ще ви бъдат то полза:

Царска туршия рецепта: 


Необходими продукти за 1 буркан: 

--1 ч.

л. сол

--3 с. л. захар 

--2 счукани аспирина 

--1 кафена чашка ябълков оцет 

--карфиол, камби или червени чушки 

--моркови, целина, магданоз, зеле

Приготвяне: 

Солта, захарта, аспиринът и оцетът се слагат на дъното на буркан и леко се разклащат. После бурканът се пълни много плътно с карфиол, нарязани камби, моркови, целина, магданоз и малко зеле. Долива се със студена вода. 

Затваря се, като капачката се притяга с машинка, и се разклаща, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира.
 

Царска туршия класик

 

Необходими продукти (за стандартен буркан 800 мл):

--карфиол
--моркови
--чесън
--целина
--червени камби
--1 с.л. сол, 2 с.л. захар, оцет (до долната черта на буркана)
--1 аспирин

Начин на приготвяне:

Налейте оцет в буркана, добавете аспирина и чесън. Подредете нарязаните зеленчуци и долейте с вода.

Десет дни обръщайте буркана и туршията е готова.

 

Бърза царска туршия

Необходими Съставки

--чушки - 1 кг. червени
--зеле - 2 кг.
--моркови - 700 гр.
--керевиз - 5 стръка
--карфиол - 1 - 2 глави
--захар
--сол
--оцет
--аспирин

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Всички продукти се нарязват на желана от вас големина. Поставят се в буркани. 

Във всеки буркан се поставят 1 с. л. захар, 1 с. л. сол и 4 с. л. оцет. Добавят се 2 ацетизала. 

Отделно завираме вода. 

Допълваме бурканите с гореща вода и веднага затваряме с винтова капачка. Обръщаме буркана няколко пъти. 

 

Царска туршия с варене

Необходими Съставки

--карфиол
--камби
--моркови
--целина
--черен пипер - 5 зърна
--оцет - 60 мл
--олио - 1 с.л.
--захар - 2 с.л.
--сол - 1 с.л.
--чесън - 4 - 5 скилидки
--дафинов лист - 1/3 бр.
--магданоз

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на ивички. 

Поставете в бурканите от всички зеленчуци в желани пропорции. Добавете солта, олиото, захарта, чесъна, черния пипер, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз и листа целина. 

Долейте бурканите с вода, затворете с капачки и стерилизирайте за 8 минути от момента на кипване на водата. 

Посочените подправки са за 1 буркан с вместимост 800 мл.

 

Царска туршия с камби

Необходими Съставки

--камби - 3 кг
--целина - 2 глави
--моркови - 1.5 кг
--карфиол - 3 кг
--оцет - 1.5 л
--захар - 200 г
--сол - 200 г
--олио - 1.5 ч.ч.
--вода - 1.5 л
--черен пипер - 1 с.л.
--дафинов лист - 3 бр.

Начин на приготвяне

Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го допълнете до 1.5 литър с вода. 

Добавете олиото, оцета и подправките и кипнете на огъня. Подредете зеленчуците в буркани и залейте с врялата течност. 

Затворете бурканите и след 3-4 дни изцедете сока и отново го сипете в бурканите.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft