Решено: днес събирам приятелките на него! Щом са го яли дворяните, и ние няма да му простим!...
22 Ноември 2016
30359
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка домакиня трябва да умее да прави вкусен ябълков сладкиш . Има много варианти на този деликатес.
Днес ви предлагаме една специална, много нежна рецепта на ябълков пай с крем . В допълнение към уникалния вкус и невероятния аромат на ябълки и канела , този сладкиш ще очарова всички с простотата и скоростта на приготвяне.
Ябълков сладкиш с крем
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
масло
1.5 ч.л. ледена вода
1 супена лъжица захар
щипка сол
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
ПРИГОТВЯНЕ:
- В брашното добавете ситно нарязаното масло и бързо с ръце оформете трохи. Добавете водата, яйчения жълтък, сол и захар. Омесете еластично тесто, след което го разточете върху хартия за печене и внимателно го пренесете в намазнена форма за печене. Набодете с вилица на няколко места и го пъхнете в хладилник за около 30 минути.
- За плънката смесете сметаната със захарта и добавете разбитите с вилица яйца. Изсипете тази смес върху тестото.
- Ябълките измийте добре, махнете ядрото и нарежете на тънки филийки. Ако са много сладки, можете да ги поръсите с малко лимонов сок. Подредете ги красиво върху приготвеното тесто с плънката.
- Печете сладкиша на 170 градуса 35-40 минути. Сметановата смес трябва да се сгъсти, а ябълките да омекнат. Поръсете отгоре с канела и пудра захар. Оставете готовия сладкиш да престои 2-3 часа, преди да го поднесете.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари