Реших да изненадам мъжа ми и да му покажа колко го обичам и му спретнах този ефирен и божествен десерт, остана без думи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реших да изненадам мъжа ми и да му покажа колко го обичам и му спретнах този ефирен и божествен десерт, остана без думи!
Реших да изненадам мъжа ми и да му покажа колко го обичам и му спретнах този ефирен и божествен...
27581
Реших да изненадам мъжа ми и да му покажа колко го обичам и му спретнах този ефирен и божествен десерт, остана без думи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Панакота с грис: ефирен десерт само за ценители!

Панакота с грис е за онези моменти, които със сигурност искате да споделите с любимия човек. Това е изключително лесен за приготвяне десерт.

Нуждаете се само от няколко съставки и малко вдъхновение, за да покажете колко много обичате човека до себе си!

 

Необходими продукти за 2 порции:

Прясно мляко – 500 мл

Грис – 50 грама

Захар – 20 грама (на вкус)

Краве масло – 10 грама или 1 супена лъжица

Шоколадов топинг – 5 грама (за украса)

Ванилия – 2 грама (на вкус)

Сол – 1 грам (на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Налейте млякото в съд и изчакайте да кипне, изсипете гриса, добавете захарта и солта. Варете кашата при непрекъснато разбъркване за около 7 минути. След което добавете маслото и ванилията, като разбъркате и оставите да се охлади.

Разбийте в блендер, така че да не се усещат бучките на вкус.

Изсипете сместа във форма за пудинг и оставете в хладилник, докато стегне. За да може да извадите студената панакота, потопете за няколко секунди формичките за пудинг в гореща вода.

Украсете с шоколадов топинг.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft