Реших да напълня чушките с нещо, което никога не би ви хрумнало! Получи се феноменален обяд:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реших да напълня чушките с нещо, което никога не би ви хрумнало! Получи се феноменален обяд:
Реших да напълня чушките с нещо, което никога не би ви хрумнало! Получи се феноменален обяд:
9879
Реших да напълня чушките с нещо, което никога не би ви хрумнало! Получи се феноменален обяд:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте всички. Днес за обяд направих пълнени чушки , но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да сложите. Чушките се получиха много вкусни и сочни и щом ги опитате ще ги правите често, защото са феноменално вкусни. Истински летен семеен обяд.

Обичайното приготвяне на пълнените чушки е с кайма и доматен сос или друг подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Това е съвсем различен начин и различен избор на съставки. Ето как да си приготвите и вие моите Феноменални пълнени чушки :

Феноменални пълнени чушки

Необходими продукти:

  • 3-4 супени лъжици олио
  • една малка глава лук (или 2-3 стръка пресен лук)
  • половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
  • 2 големи парчета пилешки гърди
  • черен пипер на прах
  • лют червен пипер
  • къри
  • вегета (суха подправка)
  • червен пипер

Ще ви трябват още: 

  • един голям или два по-малки моркова (настъргани)
  • един домат (нарязан на малки кубчета)
  • 200 г варен бял ориз
  • едно пакетче гъбена крем супа
  • 10 средно големи чушки
  • 500 мл преварена варена вода
  • сметана
  • 100 гр.
настърган кашкавал за поръсване отгоре

Начин на приготвяне: 

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, чушките се измиват и овкусяват със сол и черен пипер, кашкавалът се настъргва. След като сте направили всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.

Начин на действие: в леко загрято олио се запържва ситно нарязания лук. Задушава се около две минути, докато омекне и стане стъклен, след което се добавя пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Овкусете го с подправки на вкус.

Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете един настърган морков, един ситно нарязан домат и отново разбъркайте добре, за да се изравнят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се запържи месото от всички страни.

След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден. Отново разбъркайте добре и смесете съставките. Накрая идва тайната съставка, която е крем супата от гъби. Изсипете цялото съдържание на плика в запърженото месо.

Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семките. С чаена лъжичка се загребва внимателно от сместа и се пълнят чушките (по две-три супени лъжици).

Залейте пълнените чушки с неутрална готварска сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Така приготвеното ястие се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 50 минути.

пълнени чушки с пилешко

Печените чушки по този начин стават много вкусни и сочни. Сервирайте ги заедно с малко от соса, който ще се получи в тавата. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft