Здравейте всички. Днес за обяд направих пълнени чушки , но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да сложите. Чушките се получиха много вкусни и сочни и щом ги опитате ще ги правите често, защото са феноменално вкусни. Истински летен семеен обяд.
Обичайното приготвяне на пълнените чушки е с кайма и доматен сос или друг подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Това е съвсем различен начин и различен избор на съставки. Ето как да си приготвите и вие моите Феноменални пълнени чушки :
Феноменални пълнени чушки
Необходими продукти:
- 3-4 супени лъжици олио
- една малка глава лук (или 2-3 стръка пресен лук)
- половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
- 2 големи парчета пилешки гърди
- черен пипер на прах
- лют червен пипер
- къри
- вегета (суха подправка)
- червен пипер
Ще ви трябват още:
- един голям или два по-малки моркова (настъргани)
- един домат (нарязан на малки кубчета)
- 200 г варен бял ориз
- едно пакетче гъбена крем супа
- 10 средно големи чушки
- 500 мл преварена варена вода
- сметана
- 100 гр.
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, чушките се измиват и овкусяват със сол и черен пипер, кашкавалът се настъргва. След като сте направили всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.
Начин на действие: в леко загрято олио се запържва ситно нарязания лук. Задушава се около две минути, докато омекне и стане стъклен, след което се добавя пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Овкусете го с подправки на вкус.
Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете един настърган морков, един ситно нарязан домат и отново разбъркайте добре, за да се изравнят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се запържи месото от всички страни.
След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден. Отново разбъркайте добре и смесете съставките. Накрая идва тайната съставка, която е крем супата от гъби. Изсипете цялото съдържание на плика в запърженото месо.
Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семките. С чаена лъжичка се загребва внимателно от сместа и се пълнят чушките (по две-три супени лъжици).
Залейте пълнените чушки с неутрална готварска сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Така приготвеното ястие се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 50 минути.
Печените чушки по този начин стават много вкусни и сочни. Сервирайте ги заедно с малко от соса, който ще се получи в тавата.
Да ви е сладко!