Реших този път да не купувам сладолед, а да направя домашен и това ми беше грешката, сега не ме...
25 Юли 2017
10563
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
250 милилитра гъста течна сметана (маслеността да бъде 33% и повече)
300 грама кондензирано мляко
2 супени лъжици ликьор Бейлис или друг подобен
За гарниране:
карамелен сироп
ядки
друго по избор
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете кондензираното мляко и сметаната, разбийте ги с миксера на максимална скорост до еднородност и докато се получи устойчива пяна. Постепенно, докато разбивате, налейте ликьора.
Когато сместа се превърне в гъст крем, който запазва формата си, прехвърлете в подходящ за замразяване съд, чиято вътрешност предварително сте покрили с найлоново фолио. Приберете във фризера за 5-6 часа.
Полейте готовия сладолед с карамелен сироп, поръсете с любимите си ядки или поднесете с друга предпочитана добавка.
Да ви е сладоледено!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари