Реших този път да не купувам сладолед, а да направя домашен и това ми беше грешката, сега не ме оставят на мира, само искат да им правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реших този път да не купувам сладолед, а да направя домашен и това ми беше грешката, сега не ме оставят на мира, само искат да им правя
Реших този път да не купувам сладолед, а да направя домашен и това ми беше грешката, сега не ме...
10563
Реших този път да не купувам сладолед, а да направя домашен и това ми беше грешката, сега не ме оставят на мира, само искат да им правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:


250 милилитра гъста течна сметана (маслеността да бъде 33% и повече)
300 грама кондензирано мляко
2 супени лъжици ликьор Бейлис или друг подобен

За гарниране:
карамелен сироп
ядки
друго по избор

 

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете кондензираното мляко и сметаната, разбийте ги с миксера на максимална скорост до еднородност и докато се получи устойчива пяна. Постепенно, докато разбивате, налейте ликьора.

Когато сместа се превърне в гъст крем, който запазва формата си, прехвърлете в подходящ за замразяване съд, чиято вътрешност предварително сте покрили с найлоново фолио. Приберете във фризера за 5-6 часа.

Полейте готовия сладолед с карамелен сироп, поръсете с любимите си ядки или поднесете с друга предпочитана добавка.

Да ви е сладоледено!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft