
1 кг бяла риба (филета)
1 глава лук
2 червени чушки
пресен магданоз
малко царевично брашно
доматен сос
сол, черен пипер, Вегета
малко масло
Филетата риба нарежете на парченца. В купа смесете 2 супени лъжици царевично брашно, малко Вегета, сол и черен пипер на вкус, и с тази смес намажете добре парченцата риба. Изпържете ги на слаб огън, докато станат хрупкави.
В друг съд запържете лука и чушките (предварително нарязани на малки парченца), добавете доматения сос и 1 супена лъжица царевично брашно. Когато сосът добие желаната плътност (а ако се сгъсти прекалено много, добавете малко вода), поставете вътре филенцата риба, малко масло и задушавайта 10-15 минути.
Преди да сервирате, наръсете отгоре пресен магданоз. Това ястие идеално се комбинира с ориз или варени картофи.