Риба в пухкава бирена панировка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Риба в пухкава бирена панировка
Риба в пухкава бирена панировка
admin
Добавена от: admin
91933
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 гр брашно
2 яйца
1/2 чаша бира
40 гр масло
500 гр костур (или друга риба по желание)
сол и пипер на вкус

Разбъркайте брашното, бирата и солта до получаване на гладка смес. Отделете белтъците от жълтъците и прибавете жълтъците към сместа. Оставете настрана за около 15 минути. Разтопете маслото на тих огън, охладете го и с помощта на миксер го прибавете към сместа. Разбиите белтъците на сняг и ги прибавете към сместа. Нарежете рибата на равни парчете и ги подсушете внимателно. Предварително загрейте фритюрника до 340 градуса, потопете рибата в сместа и я изпържете, като не използвате кошничката за пържене. Не пържете повече от 5-6 парчета наведнъж. Пържете около 5 минути, след което извадете рибата и я оставете да се отцеди върху салфетка. Сервирайте топло и с гарнитура по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft