Загрейте фурната на 175 градуса.
В голям тиган загрейте зехтина. Подсушете рибните котлети с домакинска хартия и ги подправете със сол, черен пипер и ситно нарязаните подправки.
Щом зехтинът загрее, сложете в тигана котлетите и ги запържете за 3 минути. Обърнете ги и запържете 3 минути и от другата страна. Извадете рибата от тигана и я прехвърлете в тавичка за печене. Прибавете бялото вино, настърганата кора и сока на 2 от лимоните и супена лъжица от нарязаните подправки. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрятата фурна за 15 минути.
Извадете рибата от фурната и проверете дали е опечена и отвътре. Прехвърлете я върху плато. Сложете тавичката върху котлона на ниска степен и оставете соса в нея да покъкри няколко минути. Добавете маслото и разбъркайте леко, докато маслото се разтвори.
Получения сос излейте върху рибата в платото, изстискайте отгоре сока от третия лимон и поръсете с още малко накълцани подправки.
Риба меч в цитрусов сос
31 Октомври 2013
13563
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари