Риба на тиган с маслини и доматен сос
28 Януари 2013
18907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 скилидки чесън
пресен босилек
1 с.л. зехтин
1 зелена или червена люта чушка
около 800 гр. домати от консерва - нарязани
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. винен оцет
4 бр. филета от бяла риба (от по 140 грама) - например треска или костур - без кожата и костите
¼ чаша качествени черни маслини, без костилките
В малко зехтин запържете чесъна и лютата чушка (направете разрез в чушката, за да се смеси лютата й вътрешност със соса).
Прибавете доматите, намачкайте ги добре и оставете да къкри за около 20 минути. Добавете чаена лъжичка оцет.
Пъхнете рибата в соса. Поръсете с босилек и маслините.
Прехвърлете тигана във фурната - предварително загрята на 200 градуса - и запечете за 15 минути, или докато рибата е готова.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари