3-4 бр. риби (лаврак, ципура, пъстърва, скумрия)
1.5 кг морска сол
50 мл зехтин
2 ч.л. черен пипер
1/2 бр. лимон
1 бр. яйце
Рибата се почиства от вътрешностите и се подсушава. Зехтинът се смесва с черния пипер и рибата се намазва обилно отвън и отвътре. Лимонът се нарязва на шайби, които се поставят в коремчетата на всяка риба. Половината от морската сол се поставя на дъното на тавата за печене, като се оформя слой, дебел около 1 см. Поставят се рибите върху солта и се покриват плътно с остатъка от солта. Главите може да се оставят навън, за да се следи процеса на печене или да се покрият със сол. Яйцето се разбива с 50 мл вода и се намазва солта отгоре, за да може рибата хубаво да се запечата. Пече се на 220 С около 30 минути, докато морската сол отгоре се зачерви. Ако главите на рибата са извън солта, очите й трябва да побелеят, а главата и да потъмнее и да се изсуши. След изваждане, с помощта на чукче или на дръжката на ножа, се разчупва солената кора и внимателно се изважда рибата.