Риба пане в цитрусов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Риба пане в цитрусов сос
Риба пане в цитрусов сос
admin
Добавена от: admin
7750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 х 120 г филе от треска, мерлуза или скумрия
2 с. л. царевично брашно
1 ч. л. сушен стрит лук
6 с. л. олио
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семето
1-2 с. л. кафява захар
 сок от 2 лайма или 1 лимон
1 ч. л. настъргана кора от лайм или лимон
 сол на вкус

Филетата се нарязват на пръчици и се овалват в брашното, смесено със сушения лук и сол на вкус. Изпържват се в сгорещеното олио до златисто. Запазват се топли.
В тигана се оставя 1 с.л. от мазнината и в нея се прибавят чесънът и лютата чушка. Разбъркват се и се сипват захарта, сокът от лайм, кората и 3-4 с.л. вода. Всичко се оставя да поври 1 мин. и в получения сос се връща рибата. Обръща се леко и се сервира веднага с прясна салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft