4 х 120 г филе от треска, мерлуза или скумрия
2 с. л. царевично брашно
1 ч. л. сушен стрит лук
6 с. л. олио
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 червена люта чушка, нарязана на ситно, без семето
1-2 с. л. кафява захар
сок от 2 лайма или 1 лимон
1 ч. л. настъргана кора от лайм или лимон
сол на вкус
Филетата се нарязват на пръчици и се овалват в брашното, смесено със сушения лук и сол на вкус. Изпържват се в сгорещеното олио до златисто. Запазват се топли.
В тигана се оставя 1 с.л. от мазнината и в нея се прибавят чесънът и лютата чушка. Разбъркват се и се сипват захарта, сокът от лайм, кората и 3-4 с.л. вода. Всичко се оставя да поври 1 мин. и в получения сос се връща рибата. Обръща се леко и се сервира веднага с прясна салата.