Рибен кекс

вход през zajenata.bg
Рибен кекс
admin
Добавена от: admin
5931
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. обезкостена треска
1 гл. лук
2 яйца
6 с.л. царевично брашно
1.5 ч.л. сол
Няколко сварени скариди

Рибата и лукът се смилат на кайма. Добавят се царевичното брашно, яйцата и солта и се размесва добре. Ако каймата е много мека, се добавя още царевично брашно. Така полученото тесто се слага в подходяща тавичка, така че да е пълна не повече от 2/3 от височината и се разстила равномерно. Поставя се в друга тавичка, в която се налива вода (водна баня). Тавичката с каймата се покрива с фолио и се слага да се пече на загрята до 200°С фурна за около 40 мин.
Изважда се от тавата и се сервира в голяма чиния обърната с дъното нагоре, гарнирана със скариди (може да ги замените с подправки по Ваш вкус, ако не обичате скариди).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft