Рибен кекс
21 Ноември 2012
5931
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рибата и лукът се смилат на кайма. Добавят се царевичното брашно, яйцата и солта и се размесва добре. Ако каймата е много мека, се добавя още царевично брашно. Така полученото тесто се слага в подходяща тавичка, така че да е пълна не повече от 2/3 от височината и се разстила равномерно. Поставя се в друга тавичка, в която се налива вода (водна баня). Тавичката с каймата се покрива с фолио и се слага да се пече на загрята до 200°С фурна за около 40 мин.
Изважда се от тавата и се сервира в голяма чиния обърната с дъното нагоре, гарнирана със скариди (може да ги замените с подправки по Ваш вкус, ако не обичате скариди).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари