3 авокадо
250 г рулца от раци
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
6 с.л. маскарпоне
1 лимон
черен пипер
сол
4 връхчета копър
1 с.л. филирани бадеми
Време: 10 минути
С помощта на кухненски робот или пасатор се пасират рулцата (250 г), 1/2 от чесъна, 1/2 от маскарпонето и 1/2 от прясно изцедения сок от лимон. Прибавят се сол и черен пипер на вкус. Полученият мус трябва да бъде гъст и гладък. Той се поставя в стъклени чаши или купички и се заглажда.
След това се приготвя мусът от авокадо. За целта се пасира обеленото авокадо (3 бр), зелената чушка (1 бр) и останалите чесън, маскарпоне и лимонов сок. Прибавят се сол и черен пипер на вкус. Мусът се изсипва в купичките и отново се заглажда. Предястието се украсява с връхчета копър (4 връхчета) и филирани бадеми (1 с.л.). Много е подходящ за шампанско.
Забележка: Мусът от рулца от раци е по-гъст и тежък от другия и поради това е важно първи да се постави в купичките.