175 г пушена риба филе (треска, бяла риба)
4 яйца
50 г масло
175 мл сметана
40 г настъргано чедър сирене
черен пипер
пресен магданоз, пресен лук - за декорация
Рибеното филе се почиства внимателно от кожата и костите, след което се накъсва на дребно. В малък тиган се разтопява маслото, заедно с с 60 мл (4 с.л.) сметана. Прибавя се рибата и се разбърква внимателно. Покрива се с капак и се оставя да изстине. В отделен съд се разбиват 4-те жълтъка с 15 мл сметана. Прибавя се черният пипер и сместа се изсипва върху задушената риба в тигана. Отделно в дълбок съд се разбиват белтъците и внимателно се изсипват върху рибената смес. В отделна паничка се смесват чедър сиренето и останалата сметана.
В по-голям тиган се разтопява останалото масло и се прибавя така получената смес от риба на три слоя. Пържи се до получаване на кафява коричка отдолу. Прибавя се чедър сиренето и омлетът се слага да се запече във фурната, докато сиренето се разтопи и образува мехури. Готовият омлет се поднася топъл, гарниран с пресен магданоз или нарязан пресен лук.