Рибен пай със скариди

вход през zajenata.bg
Рибен пай със скариди
admin
Добавена от: admin
5187
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. филе от пушена треска
150 мл. вода
150 мл. прясно мляко
1 дафинов лист
1 стрък магданоз
млян черен пипер на вкус
120 гр. варени замразени скариди
2 сварени яйца
30 гр. масло
30 гр. брашно
1 ч.л. лимонов сок
1/8 ч.л. настъргано индийско орехче
2 ч.л. нарязан магданоз
450 гр. тесто с мая

Рибеното филе се нарязва на 2-3 парчета и се слага в тиган. Сипват се водата и млякото, добавят се дафиновият лист, магданозa и пипера. Оставя се да заври и съда се сваля от котлона. Похлупва се и се оставя настрана за 10 минути.
Бульонът, в който е вряла рибата се излива в съд, но не се изхвърля. Рибата се обезкостява, накъсва се на ситно и се слага в купа, заедно с размразените скариди и ситно нарязаните варени яйца.
В тенджера се разтопява маслото, поръсва се с брашното и се оставя да се запържи 1 минута. На малки порции се налива бульонът и се разбърква, докато се сгъсти. Прибавят се лимоновият сок, индийското орехче, нарязания магданоз и се оставя да поври още 1 минута. С полученият сос се заливат рибата, скаридите и варените яйца. Оставя се да се охлади 1 час. Тестото се разстила по дъното и стените на тавичка и върху него се изсипва сместа с рибата. Изравнява се и се запича до зачервяване на плънката. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft