30 мл. зехтин
3 дребни глави лук, нарязани на резени
250 гр. гъби печурки, нарязани
3 - 4 средно големи сладки картофи, обелени и нарязани на кубчета
3 тиквички, нарязани на парченца около 1 см.
200 гр. броколи, разделени на цветчета
2 x 400 гр. консерви домати (на кубчета)
125 мл. пресен копър, нарязан
500 гр. филе от бяла риба, нарязано на едри парчета
сол и черен пипер
за поднасяне - резенчета лимон
Загрейте фурната на 180°C.
Нагрейте зехтина в касерола и запържете вътре лука до омекване (във фурната). Прибавете зеленчуците и пържете 5 минути. Добавете доматите и половината копър. Покрийте съда и гответе 20-тина минути. Махнете от фурната и прибавете рибата. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Върнете ястието във фурната, непокрито, и печете още 15 минути, докато рибата се сготви. Поднесете с резенчета лимон и останалия копър.