Рибена салата с нахут
22 Декември 2011
11783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 зелена салата или рукола
400 г сварен нахут или сварен зрял фасул
125 г козе сирене
1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
250 г филе от пушена пъстърва или друга пушена риба
2 с. л. нарязан босилек или магданоз
1 червена печена чушка, нарязана на ивички
за соса:
100 г кисело мляко
1 ч. л. нарязан пресен джоджен
1 ч. л. млян кимион
1 ч. л. мед
1 с. л. лимонов сок
На дъното на салатиера се слагат листата рукола или зелена салата, отгоре се слагат нахутът, лукът, чушката и нарязаното на шайби сирене. Завършва се с рибата, накъсана на парченца и босилека.
Съставките за соса се смесват, залива се салатата и се поднася.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари