200 г прясна сьомга
200 г прясна бяла риба
200 г прясна есетра
50 г зелени маслини
2 с.л. доматено пюре
3-4 мариновани гъби
2-3 краставички от туршия (да не са мариновани с оцет!)
1 глава кромид лук
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
1/2 лимон
15-16 черни маслини
200 мл саламура от краставичките
1 с.л. каперси
черен пипер на зърна
копър и магданоз
2 л рибен бульон
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджерка с маслото. Добавя се брашното, малко по-късно бульонът и саламурата и се оставят да заврат. Прибавят се нарязаните гъби, изчистените от костилки зелени маслини, каперсите, дафиновият лист и черният пипер и отново се оставя да заври.
В бульона се слагат бланшираните парчета риба, краставиците, задушени с доматено пюре и масло и се вари на бавен огън, докато омекне рибата.
В чиниите се слага по 1 парче от всеки вид риба, маслини, резенче лимон.