Рибена супа по воденичарски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Рибена супа по воденичарски
Рибена супа по воденичарски
admin
Добавена от: admin
9373
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г рибно филе
3 супени лъжици растително масло
1 глава кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
3 картофа
1 супена лъжица брашно
3 лютиви пиперки
1 яйце
1/2 кафена чашка бяло вино
сол
черен пипер
оцет и магданоз на вкус

Рибата се почиства от кожата и се нарязва на порционни парчета, поръсва се със сол, череп пипер и виното и се оставя да престои 20 минути в хладилник. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаният лук и част от дребно нарязаните домати. Разбъркват се с брашното и се заливат с гореща подсолена вода или бульон. След завирането па течността се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, дребно нарязаните домати, целите лютиви пиперки и накрая рибата. Супата се вари на умерен огън до готовност, застройва се с разбитото яйце, подправя се на вкус с оцет и се поднася поръсена с черен пипер и дребно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft