500 г рибно филе
3 супени лъжици растително масло
1 глава кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
3 картофа
1 супена лъжица брашно
3 лютиви пиперки
1 яйце
1/2 кафена чашка бяло вино
сол
черен пипер
оцет и магданоз на вкус
Рибата се почиства от кожата и се нарязва на порционни парчета, поръсва се със сол, череп пипер и виното и се оставя да престои 20 минути в хладилник. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаният лук и част от дребно нарязаните домати. Разбъркват се с брашното и се заливат с гореща подсолена вода или бульон. След завирането па течността се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, дребно нарязаните домати, целите лютиви пиперки и накрая рибата. Супата се вари на умерен огън до готовност, застройва се с разбитото яйце, подправя се на вкус с оцет и се поднася поръсена с черен пипер и дребно нарязан магданоз.