Накиснете гриса в 1 литър студена вода и сложете на котлона, докато заври. Отцедете го в сито, като го измиете под студена течаща вода. През това време в тенджера изсипете рибения бульон и го кипнете. Прибавете отцедения и измит грис, разбъркайте и оставете на бавен огън за 20-тина минути. Обелете и измийте картофите, след което нарежете на кубчета. Нарежете също морковите, лука и корена от магданоз. Прибавете всичко във врящия бульон и варете още 15-20 минути, докато поомекнат зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер. Докато супата се вари, загрейте маслото в тиган и запържете в него сьомгата до зачервяване. Готовата риба нарежете на кубчета.
Поднесете рибения бульон в дълбоки купички, като към всяка порция прибавите няколко парченца от рибата и поръсите с нарязания копър.