риба 300 г
краве масло 60 г (1/2 пакетче)
моркови 50 г (1 бр.)
целина 30 г (1/2 глава)
кромид лук 50 г (1 глава)
магданозови корени 100 г (2-3 бр.)
мащерка 2 стръка
лимон 1 бр.
черен пипер и сол на вкус
Изчистената и измита риба се слага в съд с 6-7 чаени чаши студена вода и се вари 20-30 минути с половината от ароматните корени и малко сол. След това се изважда, обезкостява се и се нарязва на парчета, а бульонът се прецежда.
Лукът и останалата част от ароматните корени се нарязват на ситно и се задушават до омекване в кравето масло, след което се заливат с бульона. Прибавя се и нарязаната риба. Чорбата, след като кипне, се вари още 10 минути. Сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязаната мащерка и черен пипер. Поднася се с резенчета от лимона.