Почистете добре рибата от кожата и костите и измийте добре получените отпадъци. Добре почистените и измити рибни отпадъци залейте със студена вода и поставете да врат около 10-15 минути, докато се получи рибен бульон. В тенджера загрейте маслото и задушете в него осоления и нарязан на ситно зарзават – лук, моркови, керевиз, корени от магданоз, след което го залейте с прецедения през телена цедка или тензух рибен бульон. След като поври около десетина минути, към супата прибавете нарязаните на кубчета картофи, парченцата риба (добре измити), обелените и нарязани на дребно домати, листата от керевиза, зърната от черен пипер, дафиновия лист и другите подправки. След като омекнат картофите, супата е готова. Поръсете с прясно нарязан магданоз.
Рибена чорба с картофи
21 Май 2013
13079
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари