2 бр. риба скумрия
1 глава лук
5 бр. картофи
3 бр. моркови
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 с.л. девесил
1 с.л. целина
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. пшеничен грис
черен пипер, сол
Рибите се почистват от вътрешностите, главите и хрилете. Измиват се и се варят цели, като от време на време се отстранява пяната. След като се свари, бульонът се прецежда и се оставя настрана. Рибата се обезкостява много добре. В дълбок тиган се налива олиото, добавят се червения пипер и ситно нарязаните лук и моркови. Запържват се леко, след което се налива малко вода и се слага капак, за да се задушат зеленчуците. Рибата заедно със зеленчуците и счуканите скилидки чесън се прибавят в тенджерата с бульона. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, девесилът, целината, сол и черен пипер. Когато картофите са сварени и супата изглежда готова, постепенно се добавя пшеничният грис и се оставя да поври още около 10 минути, като се разбърква от време на време.