4-5 с.л. олио
2 глави кромид лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
500 г домати (или 4 с.л. доматено пюре)
1 ч.ч. ориз
1 винена чаша бяло вино
750 гр филе от риба
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
майоран и мащерка (ситно нарязани или сушени)
Залейте ориза с подсолена вода в съотношение 1:3 и оставете да се вари на бавен огън. Нарежете ситно лука и го запържете в загрятото олио, след което добавете накълцания чесън, нарязания магданоз, наситнените домати и задушете всичко до омекване. Щом оризът стане почти готов, отцедете го и смесете със задушените домати и бялото вино. Овкусете със сол, черен пипер и зелени подправки на вкус. Нарежете рибното филе на кубчета, добавете го към ориза и задушете още малко под капак до готовност на рибата (около 20 минути).