Рибени рулца със спанак и ориз на микровълнова

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Рибени рулца със спанак и ориз на микровълнова
Рибени рулца със спанак и ориз на микровълнова
admin
Добавена от: admin
12317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г филе от бяла риба
100 г замразен спанак
1 к. ч. варен ориз
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
30 г масло
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. сух розмарин
сол на вкус 

В йенска тенджера се поставят ситно нарязаните лук и скилидка чесън и се заливат с олиото. Задушават се под капак 1 минута на максимална мощност. След това се разбъркват с ориза и спанака, посоляват се.
Филетата се овкусяват със сол и пипер и върху всяко се поставя от плънката. Завиват се на руло и се защипват с клечка за зъби. Редят се в йенска тенджера, наливат се 4-5 с. л. вода и се пекат при максимална мощност 8-10 минути, след което се изваждат. Омекналото масло се размесва с брашното, поставя се в йенската тенджера, където са се пекли филетата, разбърква се и се подправя с лимонов сок, сол и розмарин. Вари се минута и ако е необходимо, се налива топла вода до достигане на желаната гъстота на соса. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft