за 4-5 порции:
500-600 г филе от риба
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. лютеница
2 ч. л. брашно
2 домата
1/2 кафена чашка ориз
3 - 4 лимонови резенчета (без кората и семките)
1-2 с. л. растително масло
черен пипер
магданоз
сол
Филето се вари почти до омекване в малко подсолена вода с 2-3 зърна черен пипер, след което се нарязва на порционни парчета. Доматеното пюре, лютеницата и брашното се размиват в рибния бульон. С получения сос се залива филето, след което се прибавят оризът, нарязаните домати и лимоновите резенчета. Ястието се кипва и се оставя да ври на тих огън 10-тина минути (до готовност на ориза), като през това време се прибавя растителното масло, оттегля се от огъня и се наръсва с магданоз. До поднасянето се държи похлупено с капак.