Рибено рагу

вход през zajenata.bg
Рибено рагу
admin
Добавена от: admin
6211
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 4-5 порции:
500-600 г филе от риба
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. лютеница
2 ч. л. брашно
2 домата
1/2 кафена чашка ориз
3 - 4 лимонови резенчета (без кората и семките)
1-2 с. л. растително масло
черен пипер
магданоз
сол
 

Филето се вари почти до омекване в малко подсолена вода с 2-3 зърна черен пипер, след което се нарязва на порционни парчета. Доматеното пюре, лютеницата и брашното се размиват в рибния бульон. С получения сос се залива филето, след което се прибавят оризът, нарязаните домати и лимоновите резенчета. Ястието се кипва и се оставя да ври на тих огън 10-тина минути (до готовност на ориза), като през това време се прибавя растителното масло, оттегля се от огъня и се наръсва с магданоз. До поднасянето се държи похлупено с капак. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft