Речната риба се оценява от професионалните готвачи заради богатия си вкус и богат аромат, поради което винаги е добре дошла в своя списък от съставки. Повечето домакини се страхуват от огромен брой малки кости, които могат да разрушат всяко, дори най-изисканото ястие. За щастие, редакторите ни знаят как да се отървете от тях за по-малко от минута, оставяйки целия труп.
Ние ви предлагаме много бърза рецепта за скара . И помнете, че малките кости вече не са проблем!
съставки
каракуда или риба по ваш избор 5 броя
лимон 0.5 бр.
галета 100 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Слънчогледово масло на вкус
подправки на вкус
подготовка
Измийте трупа и ги почистете от люспи и вътрешности.
Сега най-важното: направете дълбоки срезове в цялата област от двете страни. Те могат да бъдат с форма на ромб или паралелни един на друг, но задължително дълбоко, до самия гръбнак. Това ще позволи на малките кости да се пекат и да се разтварят.
Потопете всяка риба в галета, изтръскайте излишъка и поставете в добре загрят тиган с масло. Печете 5-7 минути от всяка страна.
Сервирайте шаран в галета, поръсете с лимонов сок или просто с лимонови резенчета. Украсете ястието с желание, например зелен лук.
Когато правите разфасовки на рибата, можете дори да чуете леко хрускане, а след печене или пържене ще трябва да извадите само основната кост на гръбнака.
Споделете впечатленията си в коментарите!