Рибката мариновам за 30 минутки и вкуса й се помни вечно, а талийката остава тънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рибката мариновам за 30 минутки и вкуса й се помни вечно, а талийката остава тънка
Рибката мариновам за 30 минутки и вкуса й се помни вечно, а талийката остава тънка
6479
Рибката мариновам за 30 минутки и вкуса й се помни вечно, а талийката остава тънка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки, който е на море знае как ухае на вкусна рибка отвсякъде, даже местните казват, че яденето на месо в морето е признак за лош вкус. А онези, които поне веднъж са опитали кримската скумрия на скара , никога не забравят божествения й вкус.

Скумрия на скара

Всеки трябва да знае тази рецепта за скумрия на скара . Дали е готвач от скъп ресторант или съсед без кулинарно образование. Правилото е просто: най-добрата марината за скумрия - 5 вида подправки и сочен лимон .

Повече не е необходимо! С цялата простота на готвене риба се оказва много вкусна. Няма специфична рибна миризма, само сочно, меко месо и аромат. Можете да приготвите риба на скара, тиган или фурна. 

 

СЪСТАВКИ

3 скумрия
1 лимон
1 ч. Л сол
1 супена лъжица растително масло или зехтин
0,5 ч.

Л. черен пипер
0,5 ч. Л. розмарин
1 ч. Л мащерка
0,5 ч. Л. смлян кориандър
3-4 дафинови листа
щипка индийско орехче

 

ПОДГОТОВКА

Отрежете главата на скумрията и внимателно почистете вътрешностите. Не забравяйте да отстраните тъмните линийки от корема

Смесете солта и всички подправки. Добавя се 1 супена лъжица растително масло и 1 супена лъжица лимонов сок.

Намажете рибата с подправки отвътре и отвън.

Нарежете лимона на половин пръстени и ги поставете в рибата с дафинов лист.

Поставете скумрията в контейнер или чанта. Мариновайте поне 30 минути.

Премахнете лимона и дафинови листа от рибата преди печене. Поставете скумрията на скарата и я изпечете от двете страни, докато се приготви. Обръщайте се често така, че месото да стане меко и ронливо, а самата риба да не се изгаря.

Сервирайте горещата скумрия с пресни зеленчуци, дижонска горчица или чесново-заквасена сметана. Приятен апетит!

Печена скумрия е много сочна и нежна . А използваните подправки, съчетани с естествената миризма на печена риба, придават пикантност на ястието

Тази риба, макар и доста мазна е изключително полезна. Месото на скумрия съдържа калий, магнезий, фосфор, натрий, желязо, калций и повече от дузина витамини . 

Разкажете на приятелите си за това в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft