риба - 500 г филе
лимони - сокът от 2 лимона
оцет - 2 с.л.
сол
олио - 5 с.л.
лук - 3 глави
черен пипер - 10-15 зърна
дафинов лист - 2 броя
яйца - 2 броя, за застройката
кисело мляко - 3-4 с.л.
магданоз - 1/2 връзка накълцан
крутони - за поднасяне
Почистете и нарежете на парчета рибното филе. Мариновайте го за 1 час в лимонов сок, оцет и сол. Задушете в олиото ситно нарязания лук и прибавете 4 чаени чаши студена вода.
Сложете в тенджерата рибата, черния пипер и дафиновите лист. Оставете подлучената рибна чорба да се вари за около 15 минути.
Свалете от котлона и след като леко се охлади, застройте с разбитите заедно яйца и кисело мляко. Темперирайте внимателно, за да не се пресече. Накрая прибавете скълцан магданоз.