1-2 с л краве масло или зехтин
100 г бекон
1 глава кромид лук
3 сурови млечни царевици
200-300 г картофи
500 г филе бяла риба
500 мл бульон
500 мл прясно мляко
В тенджера с дебело дъно се сгорещава мазнината. Изпържва се нарязаният на дребно бекон. Изважда се и се оставя върху кухненско руло да се отцеди от мазнината. В същата тенджера се задушава дребно нарязаният лук до омекване. Прибавят се почистените и нарязани на дребно кубчета картофи. Сипва се бульонът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Супата се довежда до кипване и огънят се намалява. Готви се 15-20 минути до готовност на картофите, след което се връща беконът. В това време царевицата се почиства и се отстраняват зърната. Те се изсипват заедно с млякото към супата. Готви се 10-12 минути или докато омекне царевицата. В това време рибата се нарязва на парчета 3-4 см. Добавя се към супата и се вари 5 минути. Разпределя се по чинии и се поднася гореща.