Различните видове зеленчуци се измиват и с помощта на специална лъжичка от морковите и тиквичките се изрязват ньоки.
Броколите и карфиолът се разделят на розички.
Спанакът се сотира с малко зехтин.
Морковите се сваряват в подсолена вода, а броколите и карфиолът се варят на пара.
Запарените карфиол и броколи и морковите се запичат в тиган.
Рибното филе се разрязва на две части и се поръсва с черен пипер.
Филетата се покриват със сотиран спанак и се навиват на рулца. Прикрепят се с помощта на клечки за зъби и се варят на пара 7-9 минути.
Целината и лукът за соса се нарязват наситно и се сотират със зехтин. Сипват се бялото вино и сметаната и се изчаква да се редуцира.
Полученият сос се прецежда и се овкусява със сока от лимона, куркумата и кърито.
Рулцата се сервират гарнирани със зеленчуците и полети със соса. Декорират се с лимонови кори и листенца мента.