Рибни филенца в бирено тесто
31 Март 2014
18963
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Филетата от риба (замразени или пресни) трябва хубаво да се подсушат, така че да се премахне влагата. Това най-добре ще направите с кърпа - избягвайте салфетки и хартия, защото филетата ще залепнат на хартията.
След като хубаво подсушите филетата, оваляйте ги в брашното и изтупайте излишната брашно.
Разбийте яйцата, добавете бирата и постепенно добавяйте от брашното. Трябва да се получи гъста смес. След като приготвите сместа, оставете я 15 минути на стайна температура и след това отново разбъркайте хубаво (или я разбийте с миксер).
В сместа потопете набрашнените филета от риба. Отцедете излишната панировка.
Запържете филетата при температура от 170 градуса, докато станат златисти.
Вкусът е чудесен!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари