1/4 чаша масло или маргарин
2 чаши нарязани пресни гъби
1/4 чаша нарязан зелен лук
2 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. магданоз (сушен)
1 ч.л. настъргана лимонена кора
1/8 ч.л. черен пипер
1 чаша прясно мляко
1 кг. замразено филе от риба, размразено
Сложете маслото, гъбите и лука в йенски съд. Пуснете в микровълновата фурна за 2-3 минути, докато лукът се свари отчасти. Добавете брашното, солта, магданоза, лимонената кора и пипера. Объркайте прясното мляко, разбъркайте добре сместа и покрийте съда. Сложете отново на микровълнова фурна за 4-5 минути, докато сместа започне да бълбука. Разбъркайте добре. Подредете рибните филенца в друг съд за микровълнова - с широката част към външността на съда. Върху тях с лъжица разпределете соса. Пуснете за 11-12 минути във фурната (микровълнова), докато филенцата лесно се разтрошават с вилица. Оставете ги да почиват покрити в съда 5 минути, преди да поднесете.