Рибно ризото

вход през zajenata.bg
Рибно ризото
admin
Добавена от: admin
6544
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ориз - 300 г 
лук - 1 глава 
риба - 400 г бяла риба или сьомга (филе)
чесън - 2-3 скилидки 
грах - 1/2 ч.ч.
олио - 5-6 с.л. 
куркума - 1 ч.л. 
къри - 1/2 ч.л.
бульон - 1 кубче зеленчуков 
масло - 2 с.л.
копър - 2-3 стръка
магданоз - 2-3 стръка

Нарежете на отделни късчета филето от риба, посолето го леко и го сложете да се изпържи в сгорещено олио за кратко. Извадете го и в същата мазнина сложете ситно нарязаните лук, чесън, грах, след което и ориза. Щом оризът стане прозрачен добавете куркумата, бульона и долейте топла вода. 

Водата трябва да е общо 1 л, но се добавя на части, след като оризът я поеме. Добавете накрая и рибата заедно с маслото, поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз и отстранете от котлона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft