500 гр. филе бяла риба
2-3 ролца от раци /Surimi/
2 с.л. галета
1/2 ч.л. лимонов сок
скилидка чесън
сол
черен пипер на вкус
Пълнеж:
1 ч.чаша пресен, почистен и нарязан спанак
1 ч.чаша нарязани пера на пресен зелен лук
стрък чесън
2 с.л. ориз /леко сварен/
1 с.л. копър
1 с.л. магданоз
черен пипер и сол на вкус
Продуктите за рулото (без рачешките ролца) се слагат в блендер или кухненски робот и се пасират леко, така че да не се раздробят прекалено.
В 2-3 с.л. зехтин /олио/ се задушава първо чесънът, след него леко зеленчуците и оризът. Маха се от котлона и овкусява с подправките. Върху лист алуминиево фолио се поставя друг лист свежо фолио и отгоре разстила рибната смес в правоъгълна форма. Отгоре се нанася зеленчуковата смес, като в единия й край се поставят ролцата от раци. С помощта на свежото фолиото се загъва руло. Увива се стегнато с алуминиевото фолио, така че да се стабилизира. Така оформеното руло се поставя във вряща подсолена вода за около 20-30 мин. Изчаква се да изстине напълно във водата, разгъва се, реже и сервира студено със сос и гарнитура по желание.