100 г замразен спанак
3 супени лъжици лимонов сок
две парчета сьомга (всяко по 300 г)
200 мл бяло вино
1 чаена лъжичка зърна от черен пипер
1 дафинов лист
300 г многолистно тесто
100 г скариди, готови за кулинарна обработка
2 чаени лъжички хрян
1 жълтък
сол, черен пипер
Спанакът се размразява. Сьомгата се полива с лимоновия сос и се подправя. Виното се кипва с 250 мл вода, с дафиновия лист и черния пипер на зърна. Рибата се поставя върху скара, слага се в тенджера и се готви на пара 7 мин. Изважда се и се охлажда. Многолистното тесто се развива в правоъгълна тава, застлана с хартия. Рибата се поставя в центъра, намазва се с хряна, покрива се със спанака и скаридите и се подправя на вкус. След това се покрива с тестото и се завива на руло. Намазва се с жълтък и се пече 45 мин при температура 200 градуса. Сервира се с подходящи зеленчуци.