Рибно суфле
22 Декември 2011
7633
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г риба
200 г бял хляб (без кората), натопена в мляко
1 ч. ч. прясно мляко
4 яйца
сол на вкус
млян черен пипер
магданоз
50 г краве масло
2 с. л. галета
горчица
200 г бял хляб (без кората), натопена в мляко
1 ч. ч. прясно мляко
4 яйца
сол на вкус
млян черен пипер
магданоз
50 г краве масло
2 с. л. галета
горчица
Изчистената и измита риба се сварява, обезкостява и месото се разбърква с изстисканата от млякото среда хляб.
При непрекъснато бъркане се прибавят чаената чаша мляко, жълтъците, черният пипер и ситно нарязаният магданоз.
Белтъците се разбиват със сол и внимателно се смесват с рибната кайма.
Дъното и стените на йенски съд се намазват с масло, поръсват се с галета и вътре се изсипва приготвената смес.
Пече се при 220 C.
Поднася се в плато с топено масло и горчица, гарнитура от пържени картофи.
При непрекъснато бъркане се прибавят чаената чаша мляко, жълтъците, черният пипер и ситно нарязаният магданоз.
Белтъците се разбиват със сол и внимателно се смесват с рибната кайма.
Дъното и стените на йенски съд се намазват с масло, поръсват се с галета и вътре се изсипва приготвената смес.
Пече се при 220 C.
Поднася се в плато с топено масло и горчица, гарнитура от пържени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари