Ризото Frutti di mare
22 Декември 2011
9670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се пасира с 1 с. л. зехтин и се запържва до златисто. Сипват се още 2 с. л. лъжици зехтин, добавя се оризът и се бърка 2–3 минути.
Бульонът се разрежда в 1 л вода и се долива на порции към запържения ориз, докато го поеме. Важно е оризът да не е разварен.
Морските дарове се запържват в останалия зехтин, задушават се с виното и се изсипват към ризотото. Добавя се счуканият чесън.
При постоянно разбъркване се порасва настърганият наедро пармезан и се прибавя маслото. Когато пармезанът добие кремообразна консистенция, ястието е готово за сервиране. Украсява се с листенца магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари