Ризото с аспержи и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Ризото с аспержи и тиквички
Ризото с аспержи и тиквички
admin
Добавена от: admin
9718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

320 г ориз
2 лъжици зехтин
60 г масло
120 г тиквички
120 г грах
60 г аспержи
1-2 с.л. доматен сок
1/2 л горещ пилешки бульон
60 г настърган пармезан (или ементал)
черен пипер
сол
90 г лук

Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме нарязаните на парченца тиквички, пресния или замразен грах, ситно нарязаните сурови аспержи и задушаваме няколко минути. Добавяме доматите и задушаваме под похлупак 5 минути. Слагаме ориза, бульона, сол, черен пипер и задушаваме до омекване. Малко преди края добавяме маслото н сиренето, изчакваме да се стопят, снемаме от огъня и поднасяме ястието, наръсено с останалото настъргано сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft