2 чаши дългозърнест ориз
1 бутилка бяло вино
1/2 литър пилешки бульон
зехтин
2 скилидки чесън (нарязани възможно по-ситно)
парче наденица (количеството е на вкус)
1 чаша сирене Пармезан
2 шепи спанак
1 чаша гъби
Загрейте котлона. В дълбок тиган с дебело дъно сипете тънък слой зехтин и сложете вътре чесъна. Запържете го до прозрачност. Прибавете ориза, разбърквайки леко, така че да се покрие от зехтина и чесъна. Оставете го да покафенее, след което разбъркайте отново. Трябва да се запържи добре. След това прибавете течността - редувайки виното и бульона. Изсипете 1 чаша, разбъркайте с ориза и оставете да поври, докато по-голяма част от бульона е поета от ориза. След това прибавете чаша вино, разбъркайте и отново изчакайте течността да се поеме. Продължете по този начин, докато оризът поеме цялата течност.
Когато оризът е готов, добавете 3/4 от Пармезана и наденицата с последната порция течност. Разбъркайте и отново оставете течността да се абсорбира.
Когато сиренето се разтопи, а оризът е готов, но все още има малко течност, ястието е готово. Поръсете отгоре спаначените листа и разбъркайте. Разпределете в порционни чинии и поръсете с останалия Пармезан.