Ризото с лапад и синьо сирене
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
4102
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 л вряща вода.
Лукът се слага да се задуши в олиото и зехтина за 2-3 мин. Добавят се чесънът и оризът, разбъркват се, докато оризът стане прозрачен. Налива се вермутът и се оставя да изври, след което се сипва лападът.
Започва да се прибавя врящият бульон, черпак по черпак, след като напълно е абсорбирана предната порция.
Когато останат 200 мл от бульона, се слагат натрошеното сирене и ядките. Налива се останалият бульон, разбърква се 1-2 мин. и се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари