Ризото с лютеница, маслини и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Ризото с лютеница, маслини и моцарела
Ризото с лютеница, маслини и моцарела
admin
Добавена от: admin
7358
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. бял ориз
1 голяма глава бял лук
2 скилидки чесън
50 гр. масло
половин чаша ситно нарязан магданоз
2 броя пилешки бульон от кубче
1 буркан лютеница (550 гр.)
100 гр. черни маслини без костилки
100 гр. зелени маслини с чушка
170 гр. моцарела
подправки по желание (риган, сол, черен пипер и т.н.)

В 1 литър вряла вода поставете двете кубчета бульон. След като напълно се разтворят, оставете супата на слаб огън да поври.

В същото време нарежете ситно лука, чесъна и магданоза, настържете моцарелата, а черните и зелените маслини нарежете на половинки или четвъртини, по избор.

На топъл котлон сложете маслото в дълбок тиган и изчакайте да се разтопи. След това добавете ситно нарязаните лук и чесън, и посолете малко, за да избегнете лука да се залепи за тигана. Запържете при непрекъснато разбъркване, докато лукът и чесънът омекнат и започнат да се карамелизират. Добавете ориза и хубаво разбъркайте, за да се смесят всички сокове от маслото, чесъна и лука. След като оризът се е запържил за кратко и е попила ароматите, добавете една трета от сварения бульон.

Ризотото изисква пълно внимание и непрекъснато бъркане. В тигана с ориза добавете черните маслини, половината от нарязания магданоз и подправките. Поставете тигана на умерен огън и продължете да бъркате леко. След като бульонът се изпари, добавете част от останалия. Когато налеете последното количество бульон, добавете лютеницата и останалия магданоз. Продължете непрекъснато да бъркате.

След около 20-тина минути, когато оризът омекне достатъчно и течността от бульона е почти изпарена, добавете зелените маслини и моцарелата. Разбъркайте още 2-3 минути, докато моцарелата се разтопи напълно в сместа.

Поднесете ризотото докато е горещо и отгоре добавете още малко настъргана моцарела и нарязан магданоз, по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft